Zo gebruik je de SMTP server van Google om gratis emails te versturen

De meeste bedrijven en organisaties van klein tot middelgroot formaat maken gebruik van Google’s email service, beter bekend als Gmail, voor het versturen van e-mails. Dagelijks sturen bedrijven honderden mails uit naar klanten, partners en andere externe partijen om zo gemakkelijk informatie te delen of voor andere doeleinden. Gmail is een populaire keuze onder bedrijven, dankzij de strakke interface en de handige features die erin gebouwd zijn. Toch kun je Gmail ook voor vele andere zaken gebruiken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de smtp server van Gmail. Wat houdt dit precies in? Wij leggen het je uit in dit blog.

Hoe vind je de SMTP server van Google (oftewel Gmail)?

Met de professional smtp server van Gmail kun je e-mails vanuit Gmail sturen met andere email clients, zoals Outlook of zelfs externe websites zoals WordPress. De SMTP server van Gmail is dus erg handig als de website van jouw bedrijf gemaakt is via WordPress. Je kunt dus op een gemakkelijkere wijze mails sturen vanaf je WordPress site, dankzij de SMTP server van Gmail. Het is dus niet nodig om emails te versturen vanuit een aparte e-mail verzendservice: met Gmail kun je per dag tot 500 mails versturen, wat al genoeg is voor de meeste WordPress websites.

De SMTP server van jouw Gmail vindt je door de volgende gegevens te gebruiken: de Gmail SMTP serveradres (smtp.gmail.com), je Gmail SMTP naam (jouw volledige naam), je Gmail SMTP gebruikersnaam (je volledige Gmail adres), het wachtwoord van je Gmail account, de Gmail SMTP TLS poort (587) en de Gmail SMTP SSL poort (465).

Meer informatie over de SMTP server binnen Gmail

Onthoud dat de Gmail SMTP server gegevens bedoeld zijn voor het verzenden van e-mails vanuit jouw Gmail account. Als je als bedrijf ook e-mails van andere email clients wilt ontvangen in jouw Gmail account, dan zal je POP of IMAP moeten gebruiken. De instellingen voor deze twee zaken kun je vinden door Gmail te openen en naar het tabblad Forwarding en POP/IMAP te gaan binnen je e-mail instellingen.