Wat kan je allemaal met online marketing

Online marketing is een branche in de wereld van marketing die de laatste paar jaar pas zijn intrede heeft gedaan. Dit komt natuurlijk door de uitbreiding en de toegankelijkheid die het internet heeft gekregen. Mensen zoeken dagelijks via google naar diensten, producten, plaatsen en bedrijven die zij nodig hebben. In dit deel helpt online marketing met de vindbaarheid van een bedrijf. In dit artikel zullen we bespreken wat je allemaal kan verwachten als je bij een online marketing bureau je bedrijf aanmeldt. Laten we beginnen!

Zoekmachine optimalisatie

Waar een online marketing bureau zich vooral in gespecialiseerd is de zoekmachine optimalisatie. Dit wordt gedaan door middel van relevante onderwerpen van het bedrijf te linken op andere paginas als referentie naar het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf meedoet aan het algoritme dat google heeft voor de rangorde van alle bedrijven die een website hebben en hetzelfde onderwerp verwerken. Het is namelijk gewild om op de eerste pagina van google te staan, mensen zoeken vaak niet verder dan de derde pagina.

Ads

Het is ook mogelijk om advertenties te kopen. Deze zijn ook wel bekend bij google als ads. Deze zijn te zien als reclame op websites en zorgen ook voor een betere vindbaarheid, vooral als deze ads op websites staan die vaak bezocht worden. Bij het kopen van ads is het ook belangrijk om deze te kopen op websites die relevant zijn aan het bedrijf. Een grasmaaier advertentie op een sportwarenhuis website zorgt er namelijk voor dat de relevantie van de referentie omlaag gaat.

Marketing door middel van Social media

Zoals besproken in de inleiding is het internet groots geworden. Hiermee is ook social media groot geworden, denk bijvoorbeeld aan social media outlets zoals facebook en instagram of twitter. Deze worden dagelijks miljarden keren bezocht door mensen over de hele wereld. Bij social media marketing wordt er een account aangemaakt over het bedrijf met de strategie om daar op reguliere basis een betere vindbaarheid mee te creĆ«ren (bron: Think Online).