Wat betekent refurbished?

Refurbished laptops

Refurbished is het Engelse woord voor gereviseerd. En deze term wordt gebruikt voor producten die na gebruik worden hersteld. De producten worden gecontroleerd, eventueel gerepareerd en opnieuw aangeboden. Refurbished producten worden steeds populairder en dat is ook niet zo gek. Tegenwoordig gebruiken we namelijk steeds meer elektronica en deze bestellen we ook veel vaker online. Op deze manier krijgen bedrijven te maken met meer retouren. Deze producten kunnen door refurbished te worden alsnog verkocht worden. Een voorbeeld van een product is een refurbished laptop. Refurbished producten zijn vaak goedkoper dan de nieuwe producten, maar wel in goede staat.

Waar komen refurbished producten vandaan?

Wereldwijd worden er elk jaar weer miljoenen elektronische apparaten verkocht. Dit gaat van telefoon naar tablets naar laptops. Deze producten worden overal gemaakt en gekocht door consumenten over de hele wereld. Vaak blijven bedrijven hierdoor zitten retouren en restvoorraden. Deze worden dan vaak refurbished. Je weet dus niet precies waar je product vandaan komt. Het is dus belangrijk om goed op te letten dat je jouw elektronica op een betrouwbare website koopt. Zo weet je zeker dat jouw product goed gerepareerd en gecontroleerd is. Een veel verkocht product in deze handel is een refurbished laptop. Doordat deze nieuw vaak prijzig zijn.

Verschil tussen tweedekans en refurbished

Vaak is er enige verwarring over hoe tweedekans producten verschillen van refurbished producten. Tweedekans artikelen zijn producten die niet meer dan twee weken zijn gebruikt voor ze teruggestuurd worden. Het artikel is dus eigenlijk nog zo goed als nieuw. Alleen doordat de verpakking niet langer in tact is kan het product niet als nieuw worden verkocht. De producten worden dan vaak verkocht met korting. Het verschil met refurbished is dat deze artikelen vaak helemaal gecontroleerd en gerepareerd worden. Deze worden als niet beschouwd en verkocht. Ook deze zijn vaak iets goedkoper maar minder dan de tweedekans producten.