Waarom kiezen voor een vps server in Nederland?

vps Nederland

Als je op zoek bent naar een geschikte vps server in Nederland, dan kun je bij tal van verschillende partijen terecht. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een  virtual privat server? En waarom zou je kiezen voor een vps die in Nederland ligt en niet een server die bijvoorbeeld in Frankrijk staat?

Nederland versus de rest van de wereld

Het grote voordeel van het kiezen van een server die in Nederland staat, geldt vooral als je veel data gebruikt in en rondom een locatie in Nederland. De server staat dan relatief ‘dichtbij’, waardoor de routing van de data van en naar de server een korte afstand moet afleggen, in plaats van te worden omgeleid via verschillende punten op verschillende plekken in de wereld. Er zijn veel bedrijven (en natuurlijk ook particulieren) die gebruikmaken van een server in Nederland, om zo veel locaties in Europa optimaal te bedienen. vps Nederland

Nederlandse datawetgeving

De Nederlandse data- en privacywetgeving is streng. Je gegevens worden dan ook goed bewaakt. Door recentelijk ingevoerde nieuwe wetgeving op het gebied van privacy, zijn alle bedrijven die met privacygevoelige informatie werken, verplicht melding te maken van een datalek. Daarnaast hebben veel Nederlandse bedrijven die een server hebben en beheren in Nederland, ook een ISO-normering, waarbij ze een veiligheidsplan hebben moeten opstellen, waarin precies staat wat zij doen in het geval er bijvoorbeeld brand uitbreekt in de serverruimte. Degene die een dienst afneemt, moet van calamiteiten op de hoogte worden gesteld.