Tips bij het kiezen van een engineering vakgebied

Sommige mensen raken geïnteresseerd in techniek omdat ze zich aangetrokken voelen tot het idee om grote infrastructuur te bouwen – luchthavens, bruggen, spoorwegsystemen, wolkenkrabbers en meer. Anderen hebben interesse in hoe zaken als computersystemen, elektronische schakelingen, software en apps werken. Toch zijn meer mensen geïnteresseerd in het leefbaarder maken van steden, het brengen van zoet water naar dorpelingen in ontwikkelingslanden of het ontwerpen van lanceervoertuigen die mensen veilig naar de ruimte en terug kunnen vervoeren. Technische toepassingen in de samenleving vereisen professionals wiens specialiteiten passen bij die toepassingen. Dit betekent dat er een brede keuze aan specialisaties is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een carrière waarin dingen in elkaar worden gezet en werkend worden. Hieronder worden twee tips geven die kunnen helpen om een engineering richting te kiezen.

Begrijp uw compensatiebehoeften

Salarissen verschillen afhankelijk van het vakgebied dat je kiest. Sommige technische velden bieden ook meer mogelijkheden voor salarisgroei, terwijl andere een smal en stabiel bereik van hoge en lage salarissen bieden. Ook houdt het Bureau of Labor Statistics bij hoe snel een bepaald veld groeit en wat de vooruitzichten zijn voor groei of achteruitgang in die branche. Je kunt salaris- en vooruitzichten bekijken om te bepalen welke technische velden lucratiever of stabieler zijn. Financiële en werkgelegenheid-overwegingen kunnen je helpen bij het kiezen tussen de vele technische gebieden om ervoor te zorgen dat u een sector kiest met toekomstige banen en groeipotentieel, mocht je dat willen.

Overweeg uw ideale werkomgeving

Er zijn veel verschillen in de gemeenschappelijke werkomgeving en verantwoordelijkheden tussen technische disciplines. Sommige ingenieurs werken bijna volledig in een kantooromgeving, zittend aan een bureau voor een computer. Als je van dit soort werksituaties houdt, dan is software engineering worden misschien een goede optie voor jou. Als je het leuk vindt om in de buurt van grote machines te zijn, een minder fysiek vaste werkruimte te hebben en te kijken hoe producten worden gemaakt, is productietechniek misschien iets dat je interesseert. Ten slotte kan de werkomgeving ook worden bepaald door de werkuren en soorten werkgelegenheid. Sommige technische gebieden lenen zich ervoor om ooit freelancer of contractwerker te worden, zoals software-engineering. Anderen, zoals productie-engineering, zullen inhouden dat ze worden ingehuurd door een bedrijf.