Spelletjes app laten maken is simpel en toch effectief.

Door belangrijke kennis in een spel in te bouwen wordt leren leuk gemaakt. Het maakt daarbij niet uit welke kennis je wilt overdragen of aan de hand van welk soort spel. Spellen en creativiteit kennen namelijk geen grenzen. Daarom kun je iedere doelgroep ermee bereiken. Sterker nog, je kunt gedurende dat er met de spellen gespeeld wordt ook gemakkelijk data verzamelen omtrendt gebruikservaring. Deze kun je dan weer gebruiken om het spel verder aan te scherpen zodat het de verwachtingen van de doelgroep nog beter tegemoet komt.

Bereik je doelgroep

Als voorbeeld kun je denken aan een Spelletjes app laten maken voor het leren van een nieuwe taal. Stel je bijvoorbeeld voor dat je de namen van fruitsoorten moet leren voor het vak Engels. Hoe mooi zou het zijn als je al die fruitsoorten visueel zou kunnen zien in een spel en dat je dan een geluidsfragment hoort door te klikken op de verschillende soorten? Als stimulus kun je een bonus inbouwen die je na het spelen van het spel laat weten hoeveel soorten je juist hebt aangeklikt. Als je veel fouten maakt dan is dit geen probleem omdat je met het grootste gemak de spelelementen die voor jou lastig waren herhaalt. Dit is een grote vooruitgang van traditioneel leren waarbij het actief in kaart brengen van de niet opgeslagen kennis vaak tekort schiet. Hierdoor kan een leerachterstand opgebouwd worden. De spelletjesapp maakt hier een eind aan.

De mooiste spellen laten maken

Spelletjes app laten maken kan natuurlijk op maat. Daarbij wordt gelet op verschillende aspecten die invloed hebben op de prijs. Denk dan aan zaken zoals grafische complexiteit, spelelementen, artistieke vormgeving, ICT processen en diensten, etc. Houdt daarbij in uw achterhoofd dat alles kan en afhankelijk van de groei van uw projecten kan een spelletjesapp kwalitatief uitgebreid worden of u kunt overwegen kwantitatief meer apps te laten lanceren. Spelletjes app laten maken kan wat tijd in beslag nemen, dus begin op tijd!