Server smtp, wat kan je ermee?

Iedereen die een emailadres heeft maakt gebruik van een server smtp, maar het is natuurlijk ook handig om te weten wat het nou eigenlijk is, wat je ermee kan en wat de voordelen hiervan zijn. Meer weten over email en servers is altijd handig als je je mails wilt verplaatsen, maar ook als je een zakelijk emailadres wilt, zoals info@bedrijfsnaam.nl. Maar om bij het begin te beginnen: smtp staat voor simple mail transfer protocol.

Wat is een inbox smtp mailer?

Een inbox smtp mailer is een server die zorgt voor de verwerking van je emails. Denk bijvoorbeeld aan Gmail. Een email server zorgt ervoor dat jouw emails worden verstuurd en dat inkomende mails binnenkomen in dezelfde mailbox. Hier komen veel codes bijkijken en verschillende protocollen. Misschien heb je bij het installeren van je mail wel eens POP3 of IMAP zien staan, deze protocollen zorgen er voor dat je mails uitgewisseld worden. Met een server smtp hoef je niet meer al je losse wachtwoorden te onthouden, omdat alle emails verstuurd worden naar hetzelfde collectieve emailadres.

Waar moet je op letten?

Bij het kiezen of zelf maken van een server smtp is het belangrijk dat je van te voren uitzoekt wat belangrijk voor je is, zoals de capaciteit. Het is begrijpelijk dat je wilt dat je server scant op virussen zodat je online veilig bent, maar de capaciteit is afhankelijk van het aantal gebruikers dat je hebt en het aantal mails dat je per dag verwacht te versturen of ontvangen. Als je wat meer kennis hebt kan je ook kijken naar de voordelen die POP en IMAP bieden en hier een keuze in maken. Uiteindelijk kom je dan bij de server smtp die het best bij jou past, zoals een warm up schedule.