Remote ZZP opdrachten

Het wordt steeds normaler om als ZZP’er op afstand te werken. Deze manier van werken is enorm populair geworden sinds de corona pandemie. Voor zowel werknemers als werkgevers is het een nieuwe positieve ontwikkeling. Als je meer flexibiliteit in je leven wil, is deze manier van werken zeker het overwegen waard. Zit je erover na te denken om op basis van ZZP opdrachten te werken en ook nog eens op afstand? Maar ben je ook helemaal nieuw in dit wereldje? Dan is dit artikel voor jou! Graag geven we je de basis informatie over dit fenomeen. 

Wat is een ZZP’er?

Het is de afkorting voor zelfstandige zonder personeel en betekent dat je een zelfstandig ondernemer bent. In de praktijk houdt het in dat je staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel, werkt voor verschillende opdrachtgevers en er geen sprake is van een dienstverband. Een andere benaming voor ZZP’er is freelancer. Het komt in de praktijk op hetzelfde neer. Het werk wat iemand kan uitvoeren, verschilt enorm: van timmerman of loodgieter tot consultant of journalist. 

Wat zijn remote freelance opdrachten?

Je werkt dus niet voor één baas, maar neemt meerdere ZZP opdrachten aan. Dit zijn projecten waar jij voor je skills en kennis wordt gevraagd. Zo iemand ontbreekt dan vaak in de bedrijven zelf en dus moeten ze mensen van buitenaf vragen. Of werkgevers willen voor deze specifieke taken dan geen personeel aannemen. Je kunt dit soort opdrachten in allerlei branches vinden, zoals in de bouw, zorg of bij de overheid. 

Maar wat zijn dan remote ZZP opdrachten? Dit zijn de opdrachten die je op afstand kunt uitvoeren vanaf elke locatie. Werk jij dus liever thuis? Dan is dat geen probleem. Of zit jij liever in de zon in het buitenland? Dan kan dit ook! Uiteraard zijn het niet de voorbeelden die we net hebben genoemd, zoals in de bouw of zorg. Wel kun je ze vinden in branches zoals de ICT, techniek, of communicatie. Denk hierbij maar aan programmeurs, content schrijvers of klantenservice medewerkers.   

Het voordeel van remote ZZP opdrachten

Een veelgenoemd voordeel is dat je vaak een verhoogde productiviteit en creativiteit hebt, als je op een locatie werkt die jou stimuleert. Dit is niet het kantoor, maar voor velen thuis of juist plekken ver weg van huis. Het kan voor sommigen heel motiverend zijn om op een zonnige locatie te werken. Overdag werken aan je ZZP opdrachten en de dag afsluiten op het terras of strand. Of juist in de afgelegen bossen (waar je wel een goede internetverbinding hebt). Hoe goed klinkt dat? Uiteraard kun je er ook voor kiezen om thuis je werk te doen of hierin een combinatie te vinden.  

Headfirst – Topopdrachten vragen om de beste professionals

Het wordt in ieder geval steeds normaler. Er zijn ontzettend veel mensen die op deze manier werken en als digital nomad het leven doorgaan. Wil jij dus ZZP opdrachten op afstand kunnen doen? Dan zijn er zeker mogelijkheden!