Recair voor professionele datakoelingscenter opties

saving_energyVandaag ga ik bloggen over het koelen van datacenters. Nu is dit misschien een apart onderwerp, maar toch wil ik jullie hier vandaag iets over vertellen. Dit doordat er laatst binnen mijn vriendengroep over gesproken werd had het mijn interesse gewekt. Enkele van hun zijn systeembeheerder en hun hadden het over de toepassing van een Compressiekoeling (airco) en adiabatische datacenterkoeling. Om meer te begrijpen over dit onderwerp zal ik eerst vertellen wat het betekend. Ik heb deze informatie overigens van Recair, dit is een zeer interessante website.

Verschil tussen compressiekoeling en adiabatische koeling

heat-recovery-cores_recairDe compressiekoeling maakt gebruik van airco. Hiermee genereert het een lage temperatuur in het datacenter. Ook wordt door middel van de airco controle de relatieve vochtigheid op peil gehouden. Mijn vriend zei dat bij dit systeem wel een aantal nadelen zijn, namelijk, kosten van onderhoud zijn duur en het is niet milieuvriendelijk en duurzaam. Een andere vriend zei dat de toekomst ligt in het gebruiken van een adiabatisch koelingssysteem. Dit systeem is zuiniger en vergt minder onderhoud. Ook is het milieuvriendelijker. Zij hebben dit ook al enkele jaren bij hun in het bedrijf en zijn hier zeer te spreken over. Mijn vriend vertelde dat zij gebruik hadden gemaakt van de services van Recair. Volgens de site recair.com werkt het als volgt. Het adiabatische datacenterkoeling gebruikt een ventilator om buitenlucht aan te zuigen. De lucht komt door een warmtewisselaar en wisselt energie uit met de lucht die wordt aangevoerd door het datacenter. Dus door verdampingskoeling wordt het gewenste temperatuur niveau zowel in de zomer als winter op peil gehouden.

recair-enthalpyHij zegt dat dit ook een echte aanrader is, dus vandaar dat ik dit met jullie deel. Ik zou zeggen doe je voordeel hiermee en stel het voor aan jou manager.