Maak gebruik van goede inkoop software voor je webshop

Bedrijven hebben over het algemeen werk genoeg en daarbij wil de inkoop er nog wel eens bij inschieten. Als er hoofdzakelijk handmatig besteld wordt kan dit betekenen dat het veel tijd kost maar ook dat er makkelijk fouten kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van inkoop software.

Hoe werkt Optiply? 

Optiply is software die speciaal ontwikkeld is voor webshops. Het systeem werkt eenvoudig en kan snel ge├»nstalleerd worden. Je koppelt als eerste je webshop aan het systeem. Mochten er voor bepaalde leveranciers restricties gelden dan kun je deze invoeren. Vervolgens kies je een bepaalde inkoopstrategie. Optiply zorgt er daarna voor dat de voorraad- en verkoopgegevens aan elkaar gekoppeld en geanalyseerd worden. Zo krijg je een automatisch inkoopadvies voor een bepaald product. Omdat het advies op feiten gebaseerd is bespaart het veel tijd en kan het ook niet misgaan. Voor het advies worden de gegevens van je eigen bedrijf gebruikt zodat bestellen op gevoel niet meer nodig is. 

Goed voorraadbeheer leidt tot een hogere omzet

Gebruik je al een voorraadbeheersysteem? Dan kan Optiply daaraan gekoppeld worden zodat je er gebruik van kunt maken. Met een goed voorraadbeheer hoef je als webwinkel nooit nee te verkopen aan je klanten en heb je altijd het juiste product op het juiste moment op voorraad waardoor ook je omzet toeneemt. Een goede omzet betekent dat er geld vrij komt om te investeren in andere zaken zodat je onderneming gezond blijft en zich verder kan ontwikkelen.