Je komt het steeds vaker tegen

Ik zat laatst in een café te lunchen. Ik had een beenham sandwich besteld en genoot van mijn vrije zondag. Ik keek naar buiten en zag hoe de straten bijna leeg waren. Ik dacht aan hoe veel mensen nu waarschijnlijk nog maar net wakker waren. Op een gegeven moment pikte ik iets op van een gesprek dat een paar mannen, van middelbare leeftijd, in chique kostuums met elkaar voerden. Ik hoorde iets over online marketing en hoe je je bedrijf beter bekend kon maken. HubSpot was een systeem dat vaak genoemd werd.

Handelen uit nieuwsgierigheid

Toen ik thuiskwam kon ik mijn nieuwsgierigheid niet onderdrukken. Ik hing mijn jas op, zette een kop koffie en ging achter mijn bureau zitten. Terwijl ik mijn computer startte, nam ik een slok koffie. Ik opende Google Chrome en typte vervolgens “HubSpot” in. Al gauw kwam ik erachter wat het inhield.” Dus zo regelen bedrijven hun marketing”, dacht ik en ik las verder. Op een gegeven moment was “online marketing” hetgeen dat ik in mijn browser in typte. Ik las nog een aantal uren over de verschillende strategieën die je kunt gebruiken bij het promoten van je bedrijf.

Een eigen bedrijf starten

Ik moet mijn eigen bedrijf starten, dacht ik op een gegeven ogenblik. Ik wist alleen niet wat de dienst of het product was dat mijn bedrijf zou leveren. Maar ik was wel vastbesloten om dit idee voort te zetten. Ik dacht nog enkele uren na over alle verschillende mogelijkheden die ik had, maar het mocht niet baten. Ik kon niets bedenken. Toen ik naar de tijd keek, die rechtsonder op mijn monitor stond afgebeeld, schrok ik lichtelijk. Het was al bijna middernacht en ik moest nog avondeten gaan maken. Ik sloot mijn computer af en haastte mij naar de keuken. Morgen doe ik weer een poging, dacht ik tijdens het koken.