Wat is hosting

 

Hosting betekent dat uw website via een server in verbinding staat met het internet. Uw website wordt gehost op een server, wat eigenlijk een gewone computer is die 24 uur per dag aan staat en aangesloten is op het internet. Wie uw domeinnaam intikt in een browser wordt automatisch naar de bestanden op de server geleid. Zo is uw website online te zien over de hele wereld.

 hosting

Wat betekent het woord hosting?

 

Het woord ‘hosting’ is afgeleid van het Engelse ‘host’, wat ‘gastheer’ betekent. Hosting kan dus uitgelegd worden als het huisvesten van een website. Een webhoster is daarmee eigenlijk een gastheer voor websites!

 cloud-hosting

Wat zijn de benodigdheden voor hosting?

 

Voor de hosting van een site zijn een sterke, betrouwbare computer met veel schrijfruimte en geheugen nodig en een nameserver waarop de informatie staat bij welke domeinnaam de bestanden op de server horen.

cloudhosting

Hosting wordt gedaan door webhosting bedrijven, die een grote hoeveelheid servers hebben waarvan ze schijfruimte verhuren. Hosting wordt vaak geleverd in combinatie met mail en soms ook domeinnaamregistratie, maar kan ook zonder deze extra diensten worden geleverd.