Hoe kun je online beter vindbaar worden?

Je hebt misschien wel eens van de term ‘vindbaarheid’ gehoord, maar wat betekent het? In eenvoudige bewoordingen is vindbaarheid het vermogen van een persoon of product om gevonden te worden wanneer iemand er online naar zoekt. Zaken als SEO in gedachten hebben, actief zijn op sociale media (en beoordelingssites) en opgenomen worden in doorzoekbare databases die relevant zijn voor je branche, zijn allemaal dingen die je moet weten om op te vallen in een concurrerende markt! Het is essentieel is dat je begrijpt waarom beter vindbaar worden belangrijk is en hoe je dit kunt bereiken.

Online beter vindbaar worden: de impact

Je wilt natuurlijk dat mensen je product of dienst kunnen vinden nadat je al het harde werk erin hebt gestoken. Het maakt niet uit hoeveel geld je uitgeeft aan advertenties of hoe goed je producten of services zijn, als je niet gemakkelijk door mensen online wordt gevonden, krijg je geen zaken. Het internet heeft de manier veranderd waarop we alles doen, inclusief het verbinden met anderen. Hier zijn enkele manieren waarop je beter vindbaar kunt worden. 

Begrijp SEO en de rol die het speelt

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het optimaliseren van je website of inhoud om hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines. Denk er eens over na: als je iets zoekt, ga je niet meteen naar het laatste resultaat op Google. Je wilt snel vinden wat je nodig hebt, dus kijk je naar de topresultaten. Als die resultaten niet helpen, blijf je scrollen totdat er een veelbelovend uitziet. Dat betekent dat als je website niet op pagina één van de zoekresultaten van Google wordt weergegeven, je potentiële klanten misloopt die mogelijk geïnteresseerd waren in het kopen bij jouw bedrijf! Veel praktijken hebben betrekking op het creëren van goede SEO. Hoewel je geen expert hoeft te zijn, moet je deze basisprincipes in gedachten houden: gebruik trefwoord rijke titels en beschrijvingen, gebruik sociale media om je inhoud te delen, gebruik digitale analysetools om je bezoekers te volgen en gebruik interne links om de gebruiker te verbeteren beleven.

Wees actief op sociale media

Social media is een geweldige manier om een ​​product, dienst en merk te promoten. Het kan helpen meer verkeer te genereren, relaties met je publiek op te bouwen, nieuwe klanten of fans van je werk aan te trekken en je op de hoogte te houden van alles wat er in je vakgebied gebeurt. Alleen al in Nederland gebruiken ongeveer 3,7 miljoen mensen dagelijks Instagram. Dit omvat niet eens andere sociale-mediasites zoals WhatsApp en Facebook, die op de eerste en tweede plaats staan ​​als de meest gebruikte sociale platforms in het land. Een groot percentage van deze personen komt via deze platforms op de hoogte van nieuwe producten of diensten. De eerste stap bij het genereren van betrokkenheid bij je sociale media is gewoon aanwezig zijn: regelmatig berichten plaatsen, nuttige informatie delen en contact maken met je gemeenschap. Je kunt proberen om relevante hashtags in berichten te taggen, zodat ze verschijnen wanneer iemand ernaar zoekt. Zolang je berichten consistent, relevant en waardevol zijn, krijg je meer aandacht voor je merk!