Het belang van de certified ethical hacker in de maatschappij

Academy

De vraag naar certified ethical hackers neemt toe. Ik heb veel nieuws over datalekken gezien bij verschillende bedrijven. Er gaat geen dag voorbij zonder een rapport van een winkel of een creditcard van een bankrekening die is gestolen door een hacker. Net als de overheidsregisters over criminelen of andere cruciale gegevens die in het land worden gebruikt, verloor ik persoonlijk mijn ziektekostenverzekeringsdata aan een hacker. Dergelijke informatie wordt verondersteld privé te zijn. Kort gezegd lijkt het erop dat iedereen de diensten van een ethische hacker nodig heeft om hun systemen te testen.

CEH

Dit kan jouw persoonlijke behoefte zijn, maar zelfs bedrijven en overheden moeten zich tot ethische hackers wenden om de beveiliging te versterken door kwetsbaarheden te vinden, voordat kwaadwillende hackers deze kunnen misbruiken. Ethisch hacken is een groeiende industrie waar vraag naar is, omdat de technologie dagelijks verandert, wat betekent dat sommige mensen het huidige systeem moeten bijhouden om de veiligheid van je privacy te waarborgen. Daarom worden er tegenwoordig verschillende trainingen geboden voor personen die in aanmerking komen en worden gecertificeerd met professionele hackethiek.

Hoe word jij gecertificeerd?

Als je een ethische hacker wilt zijn, moet je zijn uitgerust met methoden om beveiligingsverdedigingen te testen en te omzeilen net als jouw minder principiële tegenhangers. Je wordt gesanctioneerd om kwetsbaarheden te vinden in elk systeem dat een bedreiging voor een organisatie kan zijn. Je biedt bescherming aan bedrijfsdocumenten en lost zo snel mogelijk kwetsbaarheden op om de beveiliging te verbeteren en te handhaven. Als Certified ethical hacker kun je diensten aanbieden om mensen te helpen gegevens, e-mails en documenten te herstellen die vanwege een aantal problemen ontoegankelijk zijn geworden. Dit betekent meer dan alleen beveiligingsprofessional zijn. Er zijn verschillende sectoren die gebruik zullen willen maken van je services. Er is een grote vraag op dit gebied en je moet een gecertificeerde hacker zijn om de klus te klaren. De huidige beoordeling van beschikbare jobs bestaat uit noteringen voor enkele van ’s werelds grootste bedrijven in de financiële sector in EU-landen.

Om als ethische hacker te worden beschouwd, heb je certificering nodig die alleen kan worden behaald na enige tests en meer begrip voor nieuwe cyberdreigingen. Er zijn natuurlijk een aantal dingen die je moet doen ter voorbereiding op de EC-Council certified ethical hacker, inclusief examen 312-50 dat wordt beheerd door de EU-raad. De certificering verzekert je dat je gekwalificeerd bent als certified ethical hacker. Je zult het CEH-examen moeten afleggen dat is ontworpen om je basiskennis van beveiligingsbedreigingen, risico’s en tegenmaatregelen te testen. Dit helpt je nieuwe ethische hackmethodieken onder de knie te krijgen die kunnen worden gebruikt in een penetratietest of ethische hacksituatie met veranderende situaties. Je zult hacking vaardigheden bereiken waar internationaal veel vraag naar is. Ook benieuwd of jij het in je hebt zitten? Bekijk dan de aangeboden trainingen.