Heb je een virusscanner voor de Mac nodig?

Virusscanner Mac

Als je hoort over bestanden en programma’s die worden geïnfecteerd door virussen gaat het bijna uitsluitend om computers die op Windows draaien. Logisch eigenlijk, want bijna elke PC draait nou eenmaal op Windows software. Hier komt er echter langzaam verandering in met de komst van diverse Mac compatible computers en overige android toestellen. Hackers spelen hierop natuurlijk ook in en hebben al diverse virusvarianten ontwikkeld die speciaal op zoek gaan naar PC’s die draaien op Mac software.

Zijn er ook andere bedreigingen voor de mac behalve virussen?

Scanner

Los van de dreiging van virussen speciaal ontworpen om Mac computers mee te infecteren zijn er ook programma’s waar je als Mac gebruiker voor zal moeten waken. Denk maar aan programma’s die bedoeld zijn om je pasword af te kunnen lezen . Deze zijn ook het lastigst omdat je er vaker geen idee van hebt dat je computer mee besmet is. Ook het downloaden van Windows gerelateerde programma’s kunnen voor problemen zorgen. Deze kunnen immers al van te voren besmet zijn met een virus dat zich dan via het programma in je computer gaat vermenigvuldigen. Het is daarom raadzaam om een virusscanner voor je Mac te laten installeren. Speciaal hiervoor zijn er dus speciale scanners beschikbaar die ontworpen zijn voor een Mac besturingssysteem.

Een virusscanner voor je Mac computer dien je dus zeker aan te schaffen. Weg zijn de tijden dat een Mac computer niet werd getroffen door virussen. Het wijdverbreid gebruik van Mac computers zorgt er voor dat hackers zich er nu ook op deze machines concentreren.