Geld verdienen met affiliate marketing

Wil jij geld verdienen vanuit huis? Waarbij je uiteindelijk flink wat binnen kunt halen op een passieve manier? Dan zit je met affiliate marketing zeker goed. Je hebt hiervoor alleen een plan van aanpak nodig en doorzettingsvermogen. Er kan namelijk veel tijd in gaan zitten. Hoe pak je dat dan aan, geld verdienen met affiliate marketing? Je leest het in dit artikel.

Kies een niche

Allereerst zul je een geschikte niche moeten vinden. Bij het kiezen van een niche is het goed om te bedenken waar jij zelf blij van wordt. Zo blijft het leuk voor jezelf en haal je er voldoening uit. Er zijn ontzettend veel verschillende niches waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan lifestyle niches (zoals reizen, online dating en mode), gezondheids niches (bijvoorbeeld fitness, voeding, vegan of yoga), maar ook technologie niches als webhosting of WordPress. 

Hoe ga je ermee verdienen?

Heb je een niche gevonden die jou aanspreekt? Dan is het nu tijd om te bepalen hoe je hier precies mee gaat verdienen. Hier zijn verschillende manieren voor. Je kunt ervoor kiezen om je inkomsten te laten afhangen van de producten die je verkoopt via jouw website. Je beschikt dan niet echt over deze producten, maar bezoekers worden via jouw website doorgestuurd naar die van de aanbieder, waarna je een commissie ontvangt.

Ook kun je commissie ontvangen als de door jou doorgestuurde klant bijvoorbeeld een inschrijving voor een nieuwsbrief doet op de website van de aanbieder.

Verdien geld via WordPress

Voor affiliate marketing wordt meestal WordPress gebruikt. Hierop kun je gemakkelijk een website starten in jouw gekozen niche. Weet je niet zo goed hoe? Schakel dan de hulp in van WordPress developers, zoals deze. Vervolgens is het belangrijk dat je consistent blijft bloggen en dat je blog goed in elkaar steekt, zodat je een kwalitatieve website opbouwt voor affiliate marketing.