Een expert worden in Revit

Ben jij werkzaam in de bouw, bijvoorbeeld als aannemer, architect of bouwkundig tekenaar, en wil jij jouw tekenkunsten naar een nieuw niveau brengen? Dan is het programma Revit de ideale uitkomst voor jou. In steeds meer branches ontdekt men de vele mogelijkheden en het gemak van 3D-tekeningen en ontwerpen. Zo ook in de bouwbranche. Steeds meer bouwkundige tekenaars maken de switch naar digitale tekeningen. Revit is hier het ideale programma voor, maar het is vrij ingewikkeld als je nieuw bent in dergelijke software. Een Revit cursus kan jou dan de uitkomst bieden en een streepje voor geven op de concurrentie of collega’s.

Wat is Revit?

Revit is een BIM-programma (bouwwerkinformatiemodel) van het Amerikaanse softwarebedrijf Autodesk. Met behulp van Revit is het mogelijk om bouwtekeningen te maken op basis van parametrische modellen. Ben je bekend met Revit, dan heb je ongetwijfeld ook wel eens gehoord van CAD (computer-aided design). Het grote verschil zit hem in het intelligente parametrische model. Uit het model dat met behulp van Revit gemaakt wordt kan bepaalde data uitgehaald worden. Dit kan vervolgens weer gedeeld en gekoppeld worden aan externe tools. Stel, een klant wil een kleine wijziging zien in één van de datavormen, dan past het model zich automatisch aan. Hierdoor is een tekening die gemaakt is met Revit altijd actueel en zeer gemakkelijk aan te passen.

Hoe ziet de Revit cursus er precies uit?

De Revit cursus begint, net als elke andere cursus, met het leren van de basiskennis. Wat is Revit, waar wordt het voor gebruikt en hoe kan men hiermee werken om bepaalde doelen te realiseren. Vervolgens wordt er gekeken naar het programma zelf en hoe men kan werken met de teken- en bewerkingstools. Uiteindelijk kan je dan helemaal zelf 3D modellen maken van gebouwen en huizen, aanpassen naar wens en gemakkelijk toevoegen van details. Kortom, de ideale software én de perfecte cursus voor een aannemer, architect of tekenaar anno 2021!