Btw aangifte zo gepiept

Als ondernemer is het in België verplicht btw aangifte te doen. Dit dient met regelmaat te gebeuren en omdat je er niet altijd even veel tijd aan wilt of kunt besteden is het zeker verstandig hiervoor een geautomatiseerd systeem in te zetten.

Systeem met drie onderdelen

Een voorbeeld van een dergelijk systeem is Yoursminc. Bij dit systeem krijg je een boekhoudprogramma, een facturatieprogramma en een CRM systeem. Met het boekhoudprogramma kun je alle transacties die plaatsvinden binnen het bedrijf registreren. Op die wijze heb je meteen een goed overzicht van alle inkomsten en uitgaven binnen je onderneming en kun je daarmee aangifte van btw doen.

Boek alle transacties goed in

Als je ervoor zorgt dat alle facturen die verstuurd worden en alle rekeningen die betaald zijn meteen ingeboekt worden in het boekhoudsysteem heb je een goed overzicht als bedrijf van alle transacties die gedaan zijn en voor de btw aangifte hoef je dan weinig extra meer te ondernemen. Deze verstuur je gewoon digitaal en eventuele foutjes kunnen er achteraf nog altijd uitgehaald worden.

Ook voor de aangifte van de klantenlisting

Naast de aangifte van btw doet een ondernemer ook jaarlijks aangifte waarbij je de klantenlisting doorgeeft. In een klantenlisting komen de gegevens van alle klanten te staan die voor meer dan 250 euro hebben uitgegeven aan goederen of diensten bij jouw bedrijf. Als je ervoor kiest gebruik te maken van Yoursminc staan deze gegevens allemaal al geregistreerd en is online aangifte doen via Intervat zo gepiept.